Díl první: Jak si vybrat internetové květinářství

Chystáte se nakupovat květiny online úplně poprvé a nevíte, podle čeho se při výběru internetového květinářství rozhodovat? Připravili jsme si pro vás třídílného průvodce Jak správně vybrat online květinářství, který vám poradí, co vás má před prvním nákupem květin online zajímat.

A dnes rovnou začneme dopravou a doručováním květin - nejdůležitější informací při nákupu květin online, kterou paradoxně vždy vybíráte až na konci objednávkového formuláře. Tak se na ni pojďme podívat jako na první :)

Kam online květinářství doručuje a za kolik?

Doručuje vámi vybrané internetové květinářství po celé ČR? To je skvělá zpráva. Ale tím informovanost o doručování květin neměla skončit.

Zajímejte se nejdříve o cenu za dopravu květin.

Přeci nechcete po půl hodině nakupování květin zjistit, že za doručení kytice pro maminku zaplatíte neúměrnou cenu.

Najděte si takové online květinářství, kde je cena za rozvoz květin průhledná a pro vaše město snadno zjistitelná.

Čas doručování květin - express není vždy výhra

Expressní doručení květin - to je (někdy) něco za něco. Zjistěte si podmínky express rozvozu květin a položte si následující otázky: O kolik dražší to bude? Odkud online květinářství bere květiny?

Možná vás výsledky vašeho "pátrání" překvapí. Cena expresního doručení květin může stát stejně jako lístek na vlak. To už si rovnou můžete udělat výlet a předat kytici osobně ;)

Druhým úskalím může být, pokud květiny nepatří online květinářství. U takové služby občas firmy berou kde se dá - tzn. v květinářství, které je nejblíže místu doručení.

Jenže v kamenné prodejně mohly ležet mnoho dní a zítra kvůli takovým květinám budete mít jen oči pro pláč.

Možná se vyplatí vybrat květinářství, které více dbá na to, jaké květiny vám nabízí, než na to, jak rychle je doručuje.

V čí režii je rozvoz květin

Zajímejte se, jakým způsobem budou květiny doručovány. Bude květiny doručovat kurýr z online květinářství anebo cizí kurýrní služba? Pokud využijete rozvoz květin na krátkou vzdálenost, kurýrní služba se určitě vyplatí.

Pro delší vzdálenosti, např. z Prahy do Zlína už je lepší, pokud online květinářství disponuje vlastními vozy. Květiny jsou mnohem citlivější zboží a potřebují, aby podmínky v autě pro ně byly co nejlépe přizpůsobeny - jak teplotně, tak kapacitně.

Přeci nechcete poslat kytici, na kterou se během cesty převalí krabice s knihami. Nebo ještě hůř: aby květiny kvůli vysoké teplotě v autě uvadly. Jen těžko se pak taková starost reklamuje a leckdy ani není jasné, zda reklamaci uplatnit u online květinářství nebo u kurýrní služby.

Jak to máme v našem online květinářství

Náš rozvoz květin je spolehlivý, průhledný a profesionální. Cenu za dopravu květin si snadno zapamatujete: do všech měst a vesniček v ČR za jednotnou cenu 145 Kč nebo zdarma (pro objednávky květin nad 1 800 Kč). Žádná další ALE nehledejte.

Sice nedoručujeme květiny express, ale "jen" do druhého dne, za to se můžete těšit na skutečně čerstvé a voňavé květiny. Díky vlastnímu skladu máme čerstvost a kvalitu květin pod kontrolou a přesně víme, co vám nabízíme.

Rozvoz květin je v naší režii. Máme vlastní, speciálně upravená auta s chlazením a vytápěním, kde jsou objednávky rozmístěny tak, aby při doručování květin nedošlo k jejich poškození. Podmínky jsou maximálně přizpůsobeny květinám.

Navíc: Rozvoz květin můžete sledovat online, díky tomu máte doručování květin pod kontrolou a snadno zjistíte, kde se zrovna kurýr s vaší kyticí pohybuje.