DENDROBIUM (Vstavač)

Orchidej Dendrobium v přírodě roste na stromech a na skalách. Tento fakt popisuje už samotný název pocházející z řeckých slov "dendron" značí strom a "bios" znamená život. Tato exotická květina pochází z asijského regionu mezi Japonskem, Novou Guineou, Austrálií a Jihovýchodní Asií. 

Dendrobium je dostupné celoročně, ovšem vrcholné kondice dosahuje na podzim.  Existují dva typy dendrobií - Dendrobium compactum a Dendrobium phalaenopsis. Tyto dva druhy se od sebe liší velikostí květů a zbarvením. Compactum má menší květy a jeho typickými barvami jsou bílá, modrá a fialová. Některé druhy mají jemnou vůni. Dohromady existuje více než tisíc druhů těchto orchidejí.

Mezi řezanými květinami se řadí do kategorie s dlouhou životností. Často vydrží i několik týdnů. Po doručení květin seřízněte jejich stonky přibližně o 2 cm pod tekoucí vlažnou vodou a vložte orchideje do vody se stejnou teplotou. Do vody vsypte výživu, která je automatickou součástí každé doručené objednávky na Florea.cz. Stejnou péči věnujte vašim dendrobiím každý třetí den.

Dendrobia, která si objednáte na Florea.cz, dovážíme každý týden čerstvá z Thajska. V této asijské zemi jsou velice oblíbená. Thajci je rádi využívají při zdobení interiérů, pokrmů či nápojů. Nechte se inspirovat a vytvořte si i u vás doma exotickou atmosféru díky květinám, ze kterých sálá teplo slunečných dnů. 

Aktuální sortiment naleznete v kategorii orchidejí.