Keukenhof 2014

Do Nizozemí jezdíme pravidelně už několik let, ale až ten letošní jsme se konečně odhodlali navštívit populární květinovou výstavu Keukenhof. O vybudování tohoto e-shopu již bylo rozhodnuto, a tak jsem chtěla spojit příjemné s užitečným a pořídit pár fotek, které by vám tu krásy alespoň částečně přiblížily.

Původně zámecká zahrada je pro veřejnost otevřena pouze 2 měsíce v roce (20.března - 17.května). Počet stálých 50 zaměstnanců se během sezóny zvýší na 750. Všichni tito lidé mají za cíl zpropagovat jeden z nejznámějších holandských vývozních artiklů - cibuloviny. Pečlivě vybraní dodavatelé zde představují svou aktuální produkci opravdu poutavou formou.

Procházka parkem zabere tak 2 hodiny. Ale příjemné posezení, ke kterému lákají místní kavárny či drobné atrakce pro děti, rozeseté po celém areálu, Vám a Vaší rodině dokáží vyplnit program na celý den.

Pokud jste opravdový milovník květin, tak se připravte na den plný fotografování, protože budete mít silné nutkání celou tu krásu zdokumentovat. V Keukenhofu všichni fotí jak o život, takže občas si musíte u pěkného místa i chviličku počkat.

Pro plně rozkvetlé záhonky je lepší posunout návštěvu až na duben. V tuto dobu si už také budete moct užít rozkvetlá tulipánová pole v okolí parku, protože park leží uprostřed regionu, kde se pěstují převážně cibuloviny. Naše výprava proběhla v březnu, kdy akorát rozkvétaly narcisy a hyacinty.

Výlet do  Keukenhofu vřele doporučuji. Pokud budete chtít udělat někomu z Vašich blízkých radost, můžete online zakoupit i dárkový certifikát, který umožňuje vstup dvěma osobám. Pro bližší informace navštivte stránky  Keukenhof.