Díl druhý: výběr svatební kytice

V druhém díle o svatebních kyticích vám přiblížíme cenu svatební kytice, zvyky kolem výběru svatební kytice a třeba také to, kdy svatební kytici objednat.

Co má přednost

I když je svatební kytice velmi důležitá, svatební výzdoba a svatební šaty mají přednost. Nikdy naopak. Jakmile budete mít jasno v tom, co budete mít na sobě, teprve pak vybírejte svatební kytici. Roli hraje také výzdoba a sladění s osobností nevěsty.

Moment překvapení

Traduje se, že dříve svatební kytici vybíral ženich. Podle toho, jaký mají vkus dnešní muži, se od tohoto zvyku upustilo. Pokud mu ale věříte a pokaždé jste byla spokojena s květinami, které vám daroval, proč to nezkusit? Třeba to dopadne dobře, třeba se tomu zasmějete. Záleží také na tom, jak se tak velkého úkolu ujme sám ženich.

Pokud není svatební kytice prioritou, nechte se překvapit. Svatební kytici může také vybrat kamarádka nebo maminka. Obě jistě uvidí vaše svatební šaty a budou mít při výběru svatební kytice jasnější představu.

Kdy objednat svatební kytici

Problémem se kterým se nevěsty často setkávají v běžných květinářstvích je dostupnost. Objednávat svatební kytici 4 a více měsíců před svatbou je standard. Možností ale je i nákup květin online. U nás je možné květiny objednat klidně až 3 dny předem.

Telefonicky nebo mailem doladíme detaily jako tvar, velikost a cenu kytice, abyste byla ve svůj velký den s kyticí opravdu spokojena.

Cena svatební kytice

Kolik bude stát svatební kytice? To lze jen velmi těžce odhadnout. Cena svatební kytice závisí jak na vybraných květinách tak na tom, do kterého květinářství zavítáte. V pražském květinářství budou ceny jistě jiné než v květinářství ve Zlíně.

Základní kytice z jednoho druhu květin + dekorační zeleně se pohybuje kolem 400 Kč (plus práce květinářky), propracovanější svatební kytice se mohou vyšplhat i na 1 500 - 2 000 Kč.