Díl druhý: velikonoční květiny do vázy

V minulém díle našeho miniseriálu jsme načali téma velikonočních květin do vázy. Pověděli jsme si žlutých růžích, které se mohou pyšnit pestrou škálou odstínů žluté, a o žlutých narciskách, které oživí domov nezaměnitelnou jarní vůní. A jaké další květiny si můžete dát o Velikonocích do vázy?

Žluté tulipány

Méně voňavou, ale stále příjemně vonící variantou jsou žluté tulipány. Ať už samostatně nebo v kombinaci, například s červenými nebo bílými tulipány, umí vytvořit milou velikonoční atmosféru. Pokud do vázy, kromě kytice žlutých tulipánů, umístíte vyfoukaná vajíčka na špejli, dekorace z čerstvých květin bude ještě veselejší.

Žluté chryzantémy

Zahoďte předsudky - chryzantémy už dávno nejsou květiny pohřební. Jistě budete mile překvapeni, jak krásně se budete v přítomnosti kytice žlutých chryzantém cítit. Žluté kvítky si vás získají svou hojností a něžností, ale co je ještě podstatnější: životnost řezaných chryzantém je při správné péči až 3 týdny. Od vás jarní nálada jen tak neuteče!

  

Velikonoční květiny závěrem

Ještě pro připomenutí: nezáleží na tom, jaké květiny vám kážou květinové trendy. Při výběru květin do kytice, nejen pro velikonoční výzdobu, se soustřeďte pouze na svůj pocit či vkus. Důležité je, aby květiny dělali dobře vám a případným návštěvám.

Pokud tedy milujete např. modré růže, neodepírejte si je ani o Velikonocích. Shodou náhod je totiž duben nejen o Velikonocích, ale tak trochu také o modrých růžích.

Víte, že...

S námi Velikonoce stihnete? Proč chodit od květinářství do květinářství, když můžete velikonoční květiny nakoupit u nás? Místo toho můžete stihnout například vyfoukávání vajíček se svými dětmi nebo si udělat krásnou procházku rozkvetlým městem. Řezané květiny vám doručíme až domů, klidně i o Velikonocích (stačí je nakoupit den předem do 17.hodiny a druhý den bude kytice u vás).

PŘEJÍT NA: Velikonoční květiny: které si dát do vázy? 1. díl