Sladké na pohled: speciální růže

Jedni by se do nich nejraději zakousli, jiní by je naopak zakázali. Stejně jako barvené růže vzbuzují speciální růže smíšené pocity. Přesto v některých zemích lámou rekordy v prodejnosti a vznikají stále nové a nové varianty. Jak probíhá úprava čerstvých růží na speciální? A kolik možností úprav existuje?

Jak a kde vznikají speciální růže

Na začátek je nutné říci, že základem pro speciální růži je růže čerstvá. Ihned po odřezu, jen s mírně nakvetlým květem, míří na "zkrášlovací kúru", kde bude upravena podle toho, na jaké speciální růže vznikne poptávka. Přesný proces úprav je, stejně jako v případě barvených květin, tajný a znají ho jen vyvolení zaměstnanci.

originalni-ruze-se-srdickem.jpg (52 KB)

Co tak víme je, že základem je vždy namáčení ve speciálním parfemovaném vosku (bílém, hnědém, žlutém apod.), který se buď nechá na květu zaschnout a tím je hotovo nebo úprava pokračuje. Pokud tímto úprava růže nekončí, ještě než vosk zaschne, polije se buď další vrstvou vosku nebo je posypána drobnými růžičkami či třpytivým toppingem. Na závěr je možné přidat srdíčko do středu květu.

Tím nejlepším producentem speciálních růží je společnost VIP Roses, která tyto růže nejen upravuje, ale také si je sama pěstuje. V Nizozemí patří mezi top pěstitele speciálních odrůd růží. Na našem e-shopu najdete právě jejich produkty.

Čokoládové růže místo bonboniéry

Čokoládové růže vás sice nezasytí, ale za to se na ně krásně dívá. Růže upravené na tento způsob patří mezi nejoblíbenější. Vypadají jednoduše, ale přesto zajímavě a velmi dekorativně a krásně voní.

Plní narozeninové kytice i romantické kytice k výročí - nebývají jejich dominantou, ale spíše zajímavým a sladkým doplňkem.

cokoladova-ruze.jpg (147 KB)

Speciální růže s perličkami a třpytkami


I tyto růže jsou skvělým doplňkem do veselé míchané kytice. Častěji se ale hodí jako tématické růže na stůl.

Díky nepřebernému množství barevných variant mezi nimi každý najde ty své růže pro každou příležitost.

Růže s fialovými perličkami skvěle doplňují elegantní plesovou výzdobu, růže s růžovými perličkami jsou skvělé jako valentýnské dekorace a namrzlé růže dýchají vánoční náladou.

ruze-v-cupcaku.jpg (219 KB)

Růže svítící i v cupcaku

Další specialitou mezi upravovanými růžemi jsou růže svítící, které jsou posypány fosforeskujícím práškem. Stačí je nechat během dne v dosahu přímého světla či umělého osvětlení. K nočnímu vyprávění hororových příběhů anebo na halloweenský večírek nenajdete ideálnější výzdobu. Růže v cupcaku mohou zajímavě zpestřit oslavu narozenin i firemní večírek. Na stole budou vypadat lákavě a velmi hravě. Ale pozor, opět jsou nejedlé - škoda!

ruze-v-cupcaku-vip.jpg (140 KB)

Proč říct "ano" speciálním růžím

Přes veškerou kritiku nelze speciálním růžím upřít vysokou dekorativnost, která se nádherně promítá do míchaných kytic. Narozeninové kytice jsou ještě veselejší, romantické kytice mnohem něžnější. Umístěním do vázy dokáží navodit tu správnou atmosféru, které chcete dosáhnout.

zasnezene-ruze.jpg (149 KB)


V jejich prospěch také mluví jejích výdrž. Byť ve váze mají standardní životnost, stáří bude po cca 10 dnech poznat jen na listech. Květ jako takový vám může vydržet krásný mezi 10 - 14 dny. Stačí jej včas odstřihnout a ponechat mu jen kratičký stonek a umístit růži do sklenice s vodou.