Proč nakupovat květiny online

Nedá se tomu věřit. Nevím, jaké květiny mi přivezou. Určitě mi vyberou nějaké nepěkné kousky. Na dálku je reklamace květin složitá.

Naproti tomu...

Fronta v květinářství je nekonečná. V květinářství zavírají dřív, než se tam stihnu dostat z práce. Neprodávají tam její oblíbené květiny.

Proč (ne)nakupovat květiny v květinářství nebo online je mnoho. A oba názory jsou správně. Dnes to zkusíme vzít pozitivně a rozebereme si důvody, proč nakupovat květiny online a vsadit na internetové květinářství.

Úspora času aneb je tolik lepších věcí, než nákupy!

Pokud vybíráme květiny pro kolegyni nebo pro vzdálenější známé, máme to "sfouknuté" raz dva. Nákupu květin pro naše nejbližší jsme ale schopni věnovat klidně i několik hodin. Pokud nenajdeme jejich oblíbené květiny v jednom květinářství, jdeme do dalšího a do dalšího, dokud je nenajdeme.

Často to ale končí kompromisem, hlavně pokud si vybíráme méně "profláklé" květiny. Přitom nakoupit květiny online zabere méně času. Ten pak můžeme věnovat svým blízkým nebo si konečně přečíst tu knížku od Vánoc :)

Výběr květin v květinářství a na eshopu

Kamenné květinářství má dvě nevýhody: buď je sortiment květin malý, a nevyberete si, nebo naopak velký a běháte od jednoho k druhému a neumíte si vybrat. Kéž by tak v květinářství existovalo nějaké filtrování podle ceny, druhu, barvy a dalších parametrů, jako když si vybíráte zboží na internetu :)

Právě proto je možná lepší vybírat a nakupovat květiny online. I když je výběr pestrý, snadno ho "smrsknete" na snesitelné množství díky filtraci produktů.

Nikdo vám do toho nekecá

Když jdete do květinářství, někdy možná máte jasnou představu, které květiny chcete a v jaké kombinaci. Občas ale můžete narazit na květinářku, která snadno nahlodá vaše rozhodnutí. Místo maminčiných, oblíbených žlutých tulipánů pak držíte v ruce pugét růží a nevíte, jak jste k němu přišly.

Samozřejmě, určitě to myslí dobře a samozřejmě, pokud netušíte, jaké květiny koupit, rada květinářky se hodí. Na výběr květin ale najdete profíky i v online květinářství, takže záleží už jen na vás, co je vám příjemnější.

Ceny růží jsou úplně někde jinde

Pokud se chystáte udělat větší nákup květin, může se vám při pohledu na účtenku z kamenného květinářství zatočit hlava.

A to i když jdete pro tři růže (hlavně v centru Prahy). Proč jsou ceny květin v květinářství vyšší než na eshopech?

Cesta k zákazníkovi je totiž mnohem delší. Květinář totiž nekupuje květiny napřímo, ale přes velkoobchod.

Pro představu, cesta květin vypadá nějak takto: pěstitel -> květinová burza -> velkoobchod -> květinářství -> vy. Čím více lidem květiny projdou pod rukama, tím více je kolem toho práce a logicky cena květin stoupá nahoru.

Internetová květinářství mají tuto cestu o něco kratší: pěstitel -> (květinová burza) -> internetové květinářství -> vy. Takže pokud se chystáte nakoupit sto růží do romantické kytice, je jasné, kde je nakoupíte. Květiny online v tomhle počtu prostě vyjdou levněji.

Dostanete jen krásné kousky

Bojíte se toho, že vám domů přijdou ošklivé kousky? Že jedinou jistotou, jak si vybrat krásné řezané květiny je nakoupit si je sám? To jste vedle jak ta jedle :) Vybírání květin je stejně důsledné jak v kamenném květinářství tak v tom internetovém. Není v zájmu nikoho, abyste pak řezané květiny reklamovali.