Letní svatební kytice: jak ji vybrat

Kalendář nám už nějakou tu dobu hlásí léto a tak je ten správný čas podívat se na letní svatební kytice. Právě kytice tohoto ročního období patří beze sporu mezi ty nejveselejší a nejbarevnější vůbec. Jak se taková svatební kytice míchá a které květiny by v ní neměly chybět?

Do letní svatební kytice jedině "držáky"

Letní svatební kytice může být pro některé nevěsty oříšek. Musí totiž zohlednit nejen dostupnost květin v tomto období, ale také teploty. Třicetistupňová vedra a svatební kytice bez trvalého přísunu vody by mohla skončit i tak, že po obřadu už nebude mít nevěsta čím házet.

 

Je tedy důležité vybrat takové květiny do svatební kytice, které si s tím poradí. Třeba slunečnice, kterým nějaká ta chvíle bez vody tolik neuškodí. Nevěstu navíc krásně rozzáří a i květomluva jim hraje do karet. Slunečnice jsou symbolem oddanosti.

Pokud byste raději volila do svatební kytice něco tradičnější, třeba kaly, tak klidně. Patří mezi největší držáky mezi svatebními květinami. Ještě aby ne, vždyť kaly jsou exotické květiny, a ty jsou na vysoké teploty zvyklé. 

Samozřejmě do letní svatební kytice patří také růže. Nějakou tu chvíli bez vody a v horku vydrží. Ale čím dříve je pak zase vložíte do vázy, tím lépe. Záleží, zda si chcete svatební kytici užít jen ten den nebo i nějaký ten den po obřadu.

Zeleň do svatební kytice

Zeleň by měla být svěží, lehká a může být i lehce dominantní. Automaticky se nabízí eukalypt, ale jsou i další možnosti. Svatební kytice doplněná o nevěstin závoj je klasika, která nikdy neomrzí.

Pak tu máme astilbe, jejíž drobné kvítky jsou velmi romantické, nebo statici letní, která nabízí pestrou škálu barev od něžné bílé po elegantní fialovou.

Barvy květin letní svatební kytice

Buď se můžete držet klasiky, nehledě na roční období, nebo může být vaše svatební kytice políbena létem. Bílé květiny jsou jasný základ každé svatební kytice v každém ročním období, ke kterému skvěle ladí žluté květiny, meruňkové, růžové, oranžové nebo třeba červené. Hlavně se toho nebát. Svatební kytice v letním stylu dovoluje popustit uzdu fantazii.

Pokud se ani po našem mininávodu nechcete pouštět do výběru květin do svatební kytice sami, klidně nám zavolejte nebo napište. Svatební kytice nás baví a rozumíme jim. Rádi vám pomůžeme.