Díl druhý: květiny podle hosta

Také si zakládáte na tom, aby se vaši hosté cítili jako doma? K příjemné sváteční atmosféře bezesporu přispívají čerstvé květiny ve váze. Jistě nám dáte za pravdu, že v takovém případě je nemohou nahradit ani květiny umělé ani květiny v květináči. Otázkou tak zůstává: Jaké květiny na stůl vybrat?

Květiny pro tchýni nebo švagrovou

Ať už je u sebe doma přivítáte prvně nebo ne, jedno je jasné: nesmíte si to u nich rozházet. Proto volte květiny, kterými je přivítáte opatrně. Zkuste se zaměřit na květomluvu nebo psychologii barev.

Rovnou tedy zapomeňte na žluté lilie - symbolizují faleš a také na amarylis - symbolizuje pýchu. Naopak velmi vhodné jsou gerbery. Jejich výběrem o sobě říkáte: "Jsem upřímný/á."

Květiny pro sousedku

Přestěhovali jste se do nového a sousedé k vám přijdou prvně na návštěvu? Přivítejte je se vší parádou, ale nevychloubejte se. V úvahu tak rozhodně nepřipadají narcisy symbolizující sebelásku, podobně jsou na tom slunečnice. Velké mohutné květy otáčející se pouze jedním směrem symbolizují pýchu.

Do vázy můžete dát třeba chryzantémy - symbol přátelství, karafiáty - hlavně ty voňavé, které budou říkat, že pro vás dobré sousedské vztahy mají velkou hodnotu. Dále připadají v úvahu kterékoliv bílé květiny - symbol čistoty, nevinnosti, upřímnosti a čisté hry.

Květiny pro cizince

Jsou dveře vašeho domova otevřeny dokořán cestovatelům, couchsurferům a dalším cizincům? Nejen místní kuchyní, ale i čerstvými květinami ve váze je můžete uvítat u vás doma.

Již zmíněné gerbery kterékoli barvy navodí pocit domácí pohody a otevřené náruče. Pokud ne gerbery, tak co třeba růžové růže? Je-li hostem žena, můžete tak velmi galantně zalichotit její kráse. Oranžové květiny kterékoli barvy značí přátelství a tak jistě budete mít z čeho vybírat.