Den matek 2018: Jak vybrat ideální květinu pro maminku?

Den matek se blíží. Obraťte role a rozmazulujte svou maminku tentokrát vy. Odměňte ji za její obrovskou lásku a někdy třeba i přehnanou péči. Představte si ten výraz až jí kurýr předá nečekanou kytici s vaším vzkazem. Brečí, že jo?

Aby bylo tohle emotivní překvápko dokonalé, máme pro vás pár tipů na ideální květinu pro maminku. Méně kreativní “děti” naleznou inspiraci ve výběru z top přání ke Dni matek.

Začneme však odpovědí na nejčastější otázku: kdy je Den matek 2018?

Kdy je den matek?

Oslavy mateřství a role maminky probíhají po celém světě, i když termíny jsou odlišné. V ČR se Den matek slaví každou druhou květnovou neděli, stejně tak ve většině evropských zemí, USA, Kanadě, Číně, Indii či Vietnamu. Den matek 2018 spadá na neděli 13.května. Tento termín můžeme považovat za mezinárodní den matek, protože je shodný pro téměř 100 států. 

Kytice pro maminku

Nemáte možnost předat kytici osobně nebo chcete mamince dopřát ten nezapomenutelný pocit překvapení, když dorazí kurýr? Vyberte si tu nejvhodnější květinu přesně pro vaší maminku. Jak na to?

  • Barva - Pokud znáte maminčinu oblíbenou barvu, zvolte kytici podle ní.
  • Vůně - Chcete, aby kytice provoněla celý byt? Orientální lilie to hravě zvládnou.
  • Láska na první pohled - Krabička růží ve tvaru srdce to řekne za vás.
  • Něžné trsovky - Jemná poupátka vícekvětých růží jsou stejně něžná jako mateřská láska.
  • Červená klasika - Kytice 100 červených růží je bestsellerem. Doručení stovky růží bývá splněním tajného snu mnoha žen v každém věku. A pozor - na scénu jako z romanťáku nepotřebujete několika tisícový rozpočet.
  • Hlavně rychle - Nemáte čas ani náladu na brouzdání několika stránkami odlišných kytek, které vlastně ani neznáte? Mrkněte na náš výběr pro Den matek 2018  a sfoukněte to za pár minutek.
  • Nouze největší - Poslat květinu mamince by bylo fajn, ale nechcete nic vyplňovat a oceníte pomoc milého a kompetentního člověka? Náš zákaznický servis se o vše s chutí postará.

Přání ke Dni matek

Chcete mamince za všechno poděkovat? Rozplakat ji štěstím, že vám na ní záleží? Omluvit se za lumpárny? Nebo ji pořádně rozesmát? Vaše přání dokáže cokoliv.

Dejte si tu práci a přemýšlejte o tom, co ten malý lísteček s několika větami má způsobit. Třeba si ho maminka schová na památku. Pro inspiraci a menší poplakání uvádíme výběr přání loňského roku.

  • Krásný den matek, moje nejmilejší maminko! Každý den mi chybíš.
  • Naše milá maminko, posíláme Ti přáníčko. Dnes je Tvůj den a ty jsi královna všech maminek! Máme Tě moc rádi!
  • Moje milovaná maminko, jsi pro mě vším. Jsi ta nejúžasnější máma pod sluncem. Není důležité jak jsme daleko, vždycky jsi nablízku! Miluju Tě!
  • Drahá maminko, ať Ti tento den přinese tolik štěstí, radosti a lásky, kolik Ty sama rozdáváš kolem sebe!

Obdarované maminky a jejich kytice

Básničky pro Den matek

  • Sladkou pusu jako med, pošlu ti jí mamko hned. Letí, letí pusinka, dostane jí maminka. Když se něco nepovede, i když zlobím malinko, máš mě ráda a já tebe, moje zlatá maminko.
  • Moje milá mamičko, dávám Ti své srdíčko. Hubičku Ti z lásky dám, protože Tě ráda mám. Hezký den matek.
  • Chci Ti popřát, maminko, starostí jen malinko. Zato štěstí, lásky dost. Dám Ti přání pro radost. Vše nejlepší ke Dni matek.
  • Naše milá maminko, máme Tě rádi a ne malinko. Přejeme Ti ke Dni matek, ať máš dneska krásný svátek, dneska je Tvůj velký den, my Tě zlobit nebudem.
  • Mamko tato kytice, nese díků nejvíce. Jsem rád, že jsme přátelé a díky, že jsou andělé - jako TY. Jsi báječná.

Potřebujete ještě více naladit na tvůrčí notu? K inspiraci vám poslouží 20 tipů na přáníčka a básničky ke Dni matek.

Pocta maminkám

Den matek je na Florea.cz jedním z nejoblíbenějších svátků. Tolik lásky, dojetí a nádherných emocí v jiný den v roce nezažíváme.  A to vše díky vám. Začne to tak, že hledáte "den matek datum" a končí záplavou pozitivních emocí. Kdo vyzkoušel, ví. Pokud váháte, nakoukněte do naší galerie obdarovaných. Další fotka už může být od vás.

Doručené kytice růží od Florea