Co mají společného modré růže a Modrý duben?

Z květomluvy už víme, že modré růže jsou symbolem přátelství, a dáváme jimi najevo úctu a obdiv. V dubnu mají ale modré růže ještě další, speciální význam. Jsou symbolem komunikace – něčeho, co je pro nás velmi přirozené. Ale přesto ne pro všechny z nás.

 

Osobám s autismem je komunikace cizí. Je to jedna z nejvážnějších bariér, která je dělí od zbytku světa. Otázkou ale je, zda je chyba pouze v tom, že neumí komunikovat po „našem“. Mnoho z nás se v přítomnosti člověka s autismem uzavře sám do sebe a dělá, že jej nevidí. I to je určitý komunikační blok, který ale přichází z naší strany.

Pojďme skrze Modrý duben symbolicky podpořit osoby s autismem. Pánové, oblečte si modré triko, dámy, nalakujte si nehty modře nebo naplňte vázu doma i v kanceláři modrými růžemi. Zkrátka, dejte jakkoliv najevo, že vám není autismus lhostejný skrze modrou barvu.

I my na Florea.cz „svítíme modře“. V týdnu od 4. do 11.dubna 2017 jsme snížili cenu za modré růže. Podpořte Modrý duben tím, že vaši kolegové v práci nebo hosté u vás doma uvidí modré růže ve váze. Že dokonce znáte někoho, kdo pečuje o osobu s autismem? Tak pošlete modré růže, třeba jako kytici, právě jim na znamení podpory a obdivu. Své gesto můžete doplnit o osobní vzkaz, čímž posílíte význam modrých růží.