Díl první: Tipy na květinové festivaly

Hledáte inspiraci na dovolenou nebo malý výlet? Pro milovníky květin, ale nejen pro ně máme hned 6 voňavých tipů. Co letos navštívit některý z květinových festivalů, výstav a slavností? Věříme, že tolik květin pohromadě jste určitě ještě neviděli.

Festa da flor, Portugalsko, 4.-21. května 2017

Spojit opalování s návštěvou květinového festivalu? Pokud se vám tato myšlenka líbí, jistě ještě není pozdě na rezervaci letenek na Madeiru, jinak zvanou jako Ostrov květin. Ve městě Funchal se každoročně koná několikadenní velkolepý festival, který oslavuje místní květenu.

Vzhledem k subtropickým podmínkám ostrov kvete těmi nejkrásnějšími barvami a květinami. Festival oslavuje nejen květiny, ale také život, jaro a místní kulturu a je doprovázen řadou soutěží, výstav a průvodů.

Čekají na vás alegorické vozy, místní ženy oděné do krásných květovaných šatů, taneční vystoupení a skvělá atmosféra.

Nedílnou součástí květinového festivalu je také Zeď naděje, k níž chodí děti pokládat květiny za účelem zamyšlení se nad světovým mírem a jeho důležitostí.

Mohlo by vás také zajímat: Veletrh květin Royal FloraHolland

Narcisový festival, Štýrsko, 25.-28. května 2017

Chcete-li navštívit květinový festival, který je více "za rohem", můžete na jeden zajet do Štýrska na Narzissenfest.

Zde se každý rok koná festival narcisů, kdy alpskou krajinu pokryje doslova narcisový koberec.

Na festivalu na jeho návštěvníky čeká doprovodný program, jehož účelem je poznání pohostinnosti obyvatel a hlavně užívání si krásy "divoce" rostoucích narcisů.

Součástí programu je například narcisový průvod městem, ukázky místních řemesel a zvyků, koncert tradiční hudby nebo i přehlídka alegorických lodí.

Tulipánový festival, Istanbul, 1.-30. dubna 2017

Za tulipány jedině do Holandska? Kdepak! Už od roku 2006 se v Istanbulu každoročně pořádá tulipánový festival. Tulipán je totiž jedním z tradičních symbolů Istanbulu a tak není divu, že se pro něj pořádá velkolepá oslava, na kterou jezdí milovníci tulipánů ze všech koutů světa.

Festival ale není jen o tulipánech. Pro doplnění kontrastu a ještě větší wow efekt doplňují tulipány například macešky. Program festivalu nabízí širokou škálu aktivit od malování a mramorování, přes živou hudbu a fotografickou výstavu až po foukání skla.

PŘEJÍT NA: 6 květinových festivalů, které můžete navštívit 2